Hozzávalók a tésztához:
26 dkg cukor
4 tojás sárgája
1,5 dl étolaj
1,5 dl langyos víz
28 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 tojás fehérje habnak felverve
A felső hozzávalókat összekeverjük, majd beletesszük a középső hozzávalókat, végül a tojásfehérje habot. Ezzel kész a tészta, a végén ketté osztjuk, majd az egyikbe egy kis kakaót teszünk, hogy barna legyen a tészta.
Mindkettőt külön-külön egy-egy őzgerincformába teszem és megsütöm, előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt.
Ezalatt elkészítem a krémet és a csokiöntetet.
A krém:
3 dl tejben felfőzök egy vaníliás pudingport, 4 kanál cukorral. Amikor kihűlt teszek bele 12 dkg margarint és egy kis rum aromát. Ezzel kész a krém.
A csokiöntethez általában kinyírok egy-két csokimikit vagy csokinyulat, nem cifrázom.
A végén a kész, és kihűlt tésztát felvágom ujjnyi vékony szeletekre, majd a krémmel összeragasztok egy barnát, egy sárgát, egy barnát egy sárgát, stb. Amíg el nem fogy. Utána leöntöm a csokiöntettel.
A tálaláshoz a sütit ferdén vágjuk fel, és akkor szép csíkos lesz minden szelet, közötte a krémmel. Dekoratív és nagyon finom süti. A tésztája is nagyon jó.