F A G Y I 1.2

2011.04.11. 13:04

szerző: Didoka

 Csokoládé fagylalt

Hozzávalók: 4 tojás, 0,5 l tejszín, 25 dkg cukor, 16 dkg reszelt csokoládé

Üssük habosra a tojásokat, adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot, a reszelt csokoládét. Verjük tűzön a forrásig, azután tovább, míg kihűlt és szitán át öntsük a fagyigépbe, keverjük 20-25 percig. Aztán lefagyasztjuk.

 

 

 

 

 Tutti-frutti fagylalt


Hozzávalók: 1 l tejszín (na, ez kis túlzás szerintem... 3 részre osztjuk és egy részt pirosra, egy részt csokival barnára színezünk, egyet pedig fehéren hagyunk) . 

A fehérbe tegyünk mindenféle befőtt gyümölcsöt, sok-sok sárgabarackkal. A pirosba tegyünk maraschino likőrt, v. rumot, a barnába pedig csokidarabkát ill. manduladarabokat.

A gond, hogy külön-külön kell elkészíteni, ezért ez kissé macerás.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rumos szilvafagylalt

Hozzávalók: 30 dkg érett szilva, 3 dl főzőtejszín, 1 ek rum, 4-5 ek porcukor, egy-egy csipet ő. fahéj és ő. szegfűszeg

A szilvát megmossuk, a szemeket félbevágva kimagozzuk, majd az összes többi hozzávalóval turmixgépbe töltjük és pürésítjük. Ezután a fagylaltgép tartályába öntjük, 20-25 percig keverjük, majd egy inkább széles, mint magas tálkába átkanalazva megfagyasztjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mogyorós csokifagylalt

Hozzávalók: 3 ek keserű kakaópor, 3 ek kristálycukor, 1 tojássárgája, 2 dl tej, 10 dkg étcsokoládé, 2,5 dl főzőtejszín, 5-6 dkg sózatlan mogyoró

A kakaóport a cukorral, a tojássárgájával és pár kanálka tejjel kikeverjük. A többi tejet a tűzre tesszük, a csokoládét beletördeljük, és felolvasztjuk. Az előzőeket ebbe a forró csokoládés tejbe csurgatjuk, majd a tűzről lehúzva a tejszínt is hozzáadjuk.

 Kicsit hűlni hagyjuk , aztán a fagylaltgép tartályába öntjük és 20-25 percig keverjük, a durvára vágott mogyorót beleszórjuk, végül másik tálkában fagyasztjuk.


Karamell fagylalt

Hozzávalók: 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 2,5 dl főzőtejszín, 1 cs. vaníliás cukor

 

A cukrot a serpenyőben világosbarnára pirítjuk, a tejet ráöntjük, és addig (1-2 percig) forraljuk, amíg a karamell teljesen felolvad benne. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

Ezután a tejszínnel és a cukorral jól kikeverjük, a fagyigép tartályába töltjük és 20-25 percig kevertetjük. Ezután külön tálban fagyasztjuk.

 

 

Tutti - frutti fagylalt ( az egyszerűbb változat)

Hozzávalók:  2 ek mazsola, 2 dl tej, 2,5 dl főzőtejszín, 6-7 ek porcukor, 5-6 dkg étcsokoládé, 5-6 dkg apróra vágott cukrozott aszalt gyümölcs (pl. sárgabarack, narancshéj, stb. ) vagy gyümölcsös zselécukorka

A mazsolát megmossuk, lábasba töltjük , annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd felforraljuk. A tűzről azonnal lehúzzuk, duzzadni hagyjuk.

A tejet a főzőtejszínt és a porcukrot simára keverjük és a fagyigépben 20-25 percig keverjük. Amikor kész, a lecsöpögtetett mazsolát, valamint a csokoládét, ill. a gyümölcsöket is hozzáadjuk. Külön tálban fagyasztjuk.

 


Gesztenye fagylalt

Hozzávalók: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 2-3 ek. cukor, 1-2 csomag vaníliás cukor, 2-3 ek rum, 2 dl tej, 2,5 dl főzőtejszín

A szobahőmérsékleten felengedett gesztenyemasszát turmixgépbe morzsoljuk. A kétféle cukrot, a rumot és a tejet hozzáadjuk, pürésítjük. Ezután a tejszínt is beleöntjük , kicsit felhabosítjuk.

A fagylaltgépbe töltjük, 20-25 perc keverés után a külön tálkába fagyasztjuk meg.


 

Sárgadinnye fagylalt

 

Hozzávalók: 40 dkg meghámozott kimagozott érett sárgadinnye, 3 dl főzőtejszín, kb. 4 ek porcukor

A sárgadinnyéből egy vékony kb. 10 dekás darabot lehasítunk, apró kockákra vágjuk. A többit a tejszínnel és a porcukorral turmixoljuk. 

A fagylatgépbe töltjük és 20-25 percig kevertetjük. Ezután a feldarabolt sárgadinnyéket is hozzáadjuk, majd lefagyasztjuk.

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Ezzel vége a második résznek.....

 

 

 

 

 

 







 

Címkék: szilva fagylalt fagyi csoki gesztenye sárgabarack rumos tuttifrutti mogyoróscsoki

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrodido.blog.hu/api/trackback/id/tr102816833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Didoka 2011.06.23. 21:30:42

Újabbak kerültek kipróbálásra:

1. Mogyorós csokifagylalt: recept szerint készítettem, jó csokis lett, mogyoróból kicsit sokat tettem bele, de alapvetően finom volt.

2. Karamella-fagylalt: szintén recept szerint, kivéve, hogy túlontúl édesnek találtam, és így tettem bele még plusz tejet. Nagyon édes, nagyon karamellás... Ja, és mégvalami: a fagyigép nem tudta megfagylaltosítani (új szó!!!) . Amikor kásásodni kezdett eltettem egy edénybe,és lefagyasztottam! Furamód másnapra sem fagyott kővé, ehető állagú maradt!

Hát egyelőre ennyi... A rumos-szilvásat mindenképpen kipróbálom, arról majd írok!
süti beállítások módosítása