Ez a recept a Mindmegette.hu-ról van asszem.... Kipróbáltam, bejött... Azóta már többször is tettem el, és ettük télen, nagyon finom.
Hozzávalók:
3 kg fejes-káposzta
3 kg paprika
1 kg hagyma
1 kg uborka
70 dkg cukor
14 dkg só
6 dl 10%-os ételecet
1 csapott ek. borkén
(Megjegyzem: én nem mindig... sőttttt sokszor eltérek ettől, pl. kerül bele répa is, mert az nagyon fincsi benne, kevesebb a paprika, esetleg egy kis zöldparadicsom is mehet bele)
Elkészítése:
Mindent összevágunk, gyalulunk, aprítunk és egy nagy edénybe tesszük.
Hozzáadjuk a sót, ecetet, cukrot, borként és jól elkeverjük és állni hagyjuk 24-30 ÓRÁT (nem percet). Időnként (kb. félnaponta ) megkeverjük.
Ha letelt az idő... láss csodát, aminek eddig semmi leve nem volt, most bőségesen el van látva lével. Pont annyival, hogy amikor üvegekbe teszed, akkor elég lesz rá a lé, hogy ne legyen száraz!
Ennyi!