Mennyei csalamádé

2011.03.15. 17:52

szerző: Didoka

Ez a recept a Mindmegette.hu-ról van asszem.... Kipróbáltam, bejött... Azóta már többször is tettem el, és ettük télen, nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 3 kg fejes-káposzta

  • 3 kg paprika

  • 1 kg hagyma

  • 1 kg uborka

  • 70 dkg cukor

  • 14 dkg só

  • 6 dl 10%-os ételecet

  • 1 csapott ek. borkén

(Megjegyzem: én nem mindig... sőttttt sokszor eltérek ettől, pl. kerül bele répa is, mert az nagyon fincsi benne, kevesebb a paprika, esetleg egy kis zöldparadicsom is mehet bele)

Elkészítése:

Mindent összevágunk, gyalulunk, aprítunk és egy nagy edénybe tesszük. 

Hozzáadjuk a sót, ecetet, cukrot, borként és jól elkeverjük és állni hagyjuk 24-30 ÓRÁT (nem percet). Időnként (kb. félnaponta ) megkeverjük. 

Ha letelt az idő... láss csodát, aminek eddig semmi leve nem volt, most bőségesen el van látva lével. Pont annyival, hogy amikor üvegekbe teszed, akkor elég lesz rá a lé, hogy ne legyen száraz!

Ennyi!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrodido.blog.hu/api/trackback/id/tr312742055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása