Lecsó a'la Dido

Címkék

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Gyümölcsös kevert Lia módra

2011.03.06. 12:08

szerző: Didoka

(forrás: Príma Konyha Magazin 2009. júl. szám)

 

BUNDI egyik kedvence... 

 

 

 

Hozzávalók:

v  3 db tojás

v  3 dl kristálycukor

v  1 cs. vaníliás cukor

v  1 citrom reszelt héja

v  1 kis pohár joghurt

v  fél joghurtos pohárnyi olaj

v  fél liter liszt

v  1 cs. sütőpor

 

Tetejére:

v  50 dkg gyümölcs (legjobb a meggy, cseresznye, szilva)

v  1 kk. porcukor

v  1 mk. fahéj

Elkészítése:

1.      A tojásokat  a cukorral, van. cukorral, citromhéjjal és a joghurttal összekeverem. Az olajat a joghurtos pohárból lassan csurgatva hozzáadom a masszához, majd a sütőporral elkevert lisztet is beleszórom, közben folyamatosan kevergetem.

2.      Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt magasabb falú tepsibe kanalazom. A tetejét megszórom lisztben megforgatott gyümölccsel, a legfinomabb meggyel, de lehet cseresznye, szilva, vagy alma is, - végül a legtetejére a fahéjjal elkevert cukrot szórom.

3.      Kimondottan HIDEG sütőbe teszem, csak ezután kapcsolom be a sütőt, és 180-200 C-on megsütöm.  Kb. 25-30 perc attól kezdve, hogy a sütő bemelegedett.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrodido.blog.hu/api/trackback/id/tr482714869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása