Ezt a kávékockát D.Anyja készítette el most vasárnap, és nekem nagyon bejött... Finom, jó kávés, kicsit a kapucínerre emlékeztet a krém-íz benne.... Szóval, én még nem készítettem el, de biztos, hogy el fogom,mert egyszerű és nagyszerű...!!!!
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
3 ek rétesliszt
1/2 cs sütőpor
A krémhez:
6 tojássárga
20 dkg kristálycukor
12 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
12 dkg csokoládédara
1,5 dl feketekávé
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjéket felverjük. A darált diót, a lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük és apránként a felvert tojásfehérjéhez adagoljuk. Óvatosan keverjük, hogy ne essen össze a hab!
Egy kikent tepsibe (30x30-as) tesszük, és kb. 25 percig sütjük 170 fokon. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.
Hozzákeverjük a csokoládédarát és a kávét. Kis lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Ha lehűlt, egy kicsit összekeverjük a felhabosított margarinnal és a tészta tetejére kenjük.
1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
A recept a nosalty.hu-ról származik.