Kávékocka

2011.04.17. 20:56

szerző: Didoka

Ezt a kávékockát D.Anyja készítette el most vasárnap, és nekem nagyon bejött... Finom, jó kávés, kicsit a kapucínerre emlékeztet a krém-íz benne.... Szóval, én még nem készítettem el, de biztos, hogy el fogom,mert egyszerű és nagyszerű...!!!! 

 

Hozzávalók:

 

A tésztához:

  • 6 tojásfehérje

  • 12 dkg kristálycukor

  • 20 dkg darált dió

  • 3 ek rétesliszt

  • 1/2 cs sütőpor

A krémhez:

  • 6 tojássárga

  • 20 dkg kristálycukor

  • 12 dkg margarin

  • 1 cs vaníliás cukor

  • 12 dkg csokoládédara

  • 1,5 dl feketekávé

 

Elkészítése:

 

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

  2. A tojásfehérjéket felverjük. A darált diót, a lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük és apránként a felvert tojásfehérjéhez adagoljuk. Óvatosan keverjük, hogy ne essen össze a hab!

  3. Egy kikent tepsibe (30x30-as) tesszük, és kb. 25 percig sütjük 170 fokon. Hagyjuk kihűlni.

  4. A krémhez a tojássárgákat a cukorral és  vaníliás cukorral kikeverjük.

  5. Hozzákeverjük a csokoládédarát és a kávét. Kis lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

  6. Ha lehűlt, egy kicsit összekeverjük a felhabosított margarinnal és a tészta tetejére kenjük.

  7. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

 

A recept a nosalty.hu-ról származik.

 

Címkék: kávé süti kocka sütemény finom szeretem kávékocka d.anyja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrodido.blog.hu/api/trackback/id/tr772834558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása