Lecsó a'la Dido

Címkék

Naptár

április 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

"A L Á n G o S"

2011.04.30. 20:28

szerző: Didoka

 Igazából Nemeskeresztúri lángosként szerepelt a 2011. májusi Príma Konyha magazinban.

Már régóta keresem A LÁNGOS receptjét....és hihetetlenül sok béna lángost készítettem már... Most viszont.... Megvan, Ő az!

Megtartom, nem keresek tovább... (köszönet Ovádi Lajosnénak Irénke néninek Nemeskeresztúrra)

 

Hozzávalók:    (az eredeti recept)

kb. 8 dl jóféle tehéntej, 2 púpozott ek. cukor, 5 dkg élesztő, 1 kg celldömölki liszt, 1 púpozott ek. jódozott só, 1 tojás, 1 ek. olaj

Elk. kb. 2- 2,5 óra, kb. 30 db-hoz

1., Kb. 2 dl tejet meglangyosítunk, 1 púpozott ek. cukrot elkeverünk benne, és az élesztőt belemorzsoljuk, és langyos helyen fölfuttatjuk. 

2., A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a maradék 1 ek-nyi cukrot, és sót rászórjuk, összeforgatjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a maradék langyos tejet több részletben hozzáöntve közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.  A legvégén az olajat is hozzáadjuk. Csak annyira dolgozzuk össze, hogy összeálljon. Lefedve, 1 órán át kelesztjük. 

3., A megkelt tésztát enyhén meglisztezett  gyúrólapra borítjuk, és sodrófával ceruza vastagságúra nyújtjuk. Nagyjából 15 percig hagyjuk pihenni, aztán háromszögekre vágjuk, amiket kissé megnyújtunk. 

4., Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk és a lángosokat kb. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben fordítjuk.  Lecsöpögtetjük. 

5., Ezeket a háromszögeket, tejföllel , sajttal megszórva tálaljuk.

 

 

NAMOST!!!! 

Nem lennék D., ha nem egyszerűsí-

tenék:

 

 

1., Először is szórjuk ezeknek a hozzávalóknak a felét a kenyérsütőgépbe, és a tésztadagasztó programon kelesszük meg (ez 1,5 óra az én gépemnél, addig semmi tennivaló)

2., Elkészült, akkor átgyúrjuk deszkán, és desszertes tálkával kiszaggatjuk, kinyújtogatjuk kicsit és forró olajban megsütjük. 

3., ENNYI!!!! - ízesítjük, felfaljuk!

(Megjegyzem: még ez a mennyiség is elég sok! Ennek a felét eltettem egy beolajozott nylonzacsiba és másnap felhasználható)

 

 

 

Címkék: kedvenc lángos szuper szeretem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrodido.blog.hu/api/trackback/id/tr792867694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása