Töki pompos

2011.03.15. 18:27

szerző: Didoka

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt

  • 2-3 db főtt összetört krumpli

  • 1-1,5 dl krumpli főzőlé

  • 5 dkg élesztő

  • 3-4 e.k. olaj

 

A tetejére:

  • 1 nagy fej hagyma

  • 25 dkg kockázott bacon

  • 4 dl tejföl

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • 15 dkg reszelt füstölt sajt

  • só, bors, ő. kömény

  

Elkészítése:

A tésztának valókat össze kell gyúrni, duplájára keleszteni, kiolajozott tepsibe besimítani.

Előmelegített forró sütőben kell félig megsütni, majd a beízesített fokhagymás tejföllel megkenni és rátenni a megdinsztelt hagymás baconszalonnát. 

A sütőbe visszatolva készresütni, majd a vége felé a reszelt sajtot is rátenni.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrodido.blog.hu/api/trackback/id/tr752742139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apróséf 2011.03.18. 19:11:15

Igen! Az egyik legjobb kaja a világon! Imádom! :-)
(diétázóknak abszolút tiltott "gyümölcs")
süti beállítások módosítása